| Albanian |  English |  French | Espanol | Italian | Deutch

 

 

 

 

 

 

Network Flete Te Verdha :  Fletet e Verdha •• Fletet e Verdha shqip •• Fletet e Verdha english •• Fletet e Verdha Italian •• Fletet e Verdha Spanish
  Fletet e Verdha Deutch •• Fletet e Verdha French •• Fletet e Verdha Us •• Fletet e Verdha Cn ••  Fletet e Verdha asia
  Albanian Yellowpages •• Albanian Yellow Pages •• Fletet e Bardha •• Albanian White Pages •• Albanian Telephonebook
  Superpages •• Gjithe Qyteti ••  Maxidisk Group

                                  Flete te Verdha Te Shqiperise | Copyright 1997-| Tel +355 4 2266023 | Fax +355 4 2239523 |

                      Te gjitha te drejtat e rezervuara | Fleteteverdha shpk - Ngjyrat: e zeza, e verdha, perfaqesojne figurat te trademark-eve te regjistruar.

Kompatibel me Internet Explorer , Mozilla Firefox, Opera 9.1 , Safari 

                        Trademark- at e mbrojtura •• Markat Fleteteverdha shpk te mbrojtura •• Kontaktoni Fleteteverdha shpk •• About Us

 

     www.fleteteverdha.com | Fletet e Verdha te Kosoves | Fletet e Verdha | Faqet e Verdha | Marka dhe Patenta | Webstore |
     
  .  
   
   
      Kategoria perkatese:  Optika, klinike optike, syri,korigjime te miopise, parandalim dhe frenim i glaukomes, parandalim dhe frenim i djabetit te syrit, teknologjia lazer per syrin, etj  
 

 

 

  Profili: Klinika jone ju ofron per here te pare kontakt me mjekun te problemeve qe keni me syte drejtperdrejt nepermjet internetit. Mjafton te regjistroheni dhe do te keni mundesi te dergoni problemin tuaj dhe te merni pergjigje nga mjeket tane drejtperdrejt nga shtepia juaj.

 

SYZE TERAPEUTIKE

Ne dallim nga ushtrimet per trupin, te cilat jane te veshtira per tu kryer dhe te merzitshme, ushtrimet per syte jane me te lehta dhe japin kenaqesi.

Perse eshte e nevojshme te perdoren keto syze
1.Ulet lodhja dhe ruhet mprehtesia e shikimit
2.Evitohet nervozizmi dhe acarimi
3.Ndihmohet stabilizimi i shikimit tuaj

 

SHERBIMET

 

Korregjimi i Miopise dhe i Hipermetropise
Frenimi i Miopise Progresive
Korregjimi i Shtremberimit
Kurimi i Glaukomes
Profilaksi dhe kurimi i Ambliopise
Trajtimi i strabizmit
Operimi i Kataraktes
Kurimi i Diabetit te Syrit
Kurimi i Skolitjes se Retines
Mjekimi i kataraktes sekondare me YAG-Lazer
 

 

INFORMACIONI

 

Ndihma e shpejte


Kur dicka ka rene ne sy?

1. Para se gjithash, ju duhet te qartesoni se cfare pikerisht ju ka rene ne sy : rere, insekt, ndonje lloj lengu, copeza te vogla metali. Ndihma e shpejte, qe ju duhet te jepni ne situatat e siperpermendura qendron ne larjen e shpeshte, te pandaluar te syrit, cdo 5-10 minuta. Ne kete me situate mund te perdoret uji direkt nga rubineti, nga cajniku ose nga sprucatori. Uji duhet te kete te njejten temperature me ate te dhomes.
2. N.q.s ne sy bien lende kimike ne forme kokrrizash apo gurezash (ose gelqere, atehere ne asnje menyre nuk duhet, qe syri si fillim te lahet me uje !), mundohuni ti eleminoni keto lende, duke perdorur nje shami hundesh te paster. Ne te njejten menyre mund te veprohet n.q.s ne sy ka rene nje trup i huaj goxha i madh, si per shembull bezhdil, fare luledielli ose insekt.
3. N.q.s pas larjes se syrit nuk mund te eliminohet trupi i huaj, atehere nuk duhet te ngulmoni ne larje: ne asnje menyre nuk duhet ti beni masazh qepalles ne drejtim te hundes, sepse ne kete menyre ju mund ta shtyni trupin e huaj akoma me thelle ne qelizat e syrit , mund te provokoni perforacionin e membranave te syrit. Asnjehere mos u perpiqni, qe ta nxirrni trupin e huaj «te ngecur» ne sy ne menyre te pavarur – duke mos ditur si te veproni, ju thjesht do te thelloni plagen.
4. Keshtu qe, ndihma e pare, qe ju mund te jepni qendron ne larjen e shpeshte te syrit me uje te rrjedhshem (pervec atyre rasteve kur ne sy bien kokrriza te lendeve kimike, si per shembull gelqere). Pastaj duhet te vendosni fashon (si fillim vendoset garxe dhe pastaj duhet izoluar nga lart me likoplast) dhe i semuari duhet derguar urgjentisht tek doktori – oftalmologu. Duhet te dini, qe vonesa apo neglizhimi con ne humbje te shikimit dhe ndonjehere edhe te vet syrit.

Cfare duhet te beni, n.q.s ne sy ju ka plasur bombula e gazit.

1. Menjehere duhet te hiqni pikat e aerozolit nga qepallat dhe fytyra me nje shami apo kartepicete te paster. Kjo gje duhet bere shpejt edhe ne drejtim te syrit. N.q.s ju keni ne dore alkol apo raki, lageni shamine dhe fshijeni edhe nje here. Per te pastruar syrin nuk duhet perdorur uje, sepse lenda, qe permban aerozoli nuk shperbehet ne uje dhe juve ju duhet vetem te lyeni lenden aktive ne pjese te medha.
2. Shplani syte me uje. Do te ishte me mire n.q.s uji eshte i rrjedhshem dhe patjeter, qe shplarja duhet bere ne drejtim te hundes. Ne asnje menyre mos perdorni mjekime popullore, si urinen e holle dhe mjalte, sepse ju mund te humbisni shikimin.
3. Beni gargar sepse pikat e aerozolit mund tju zene frymemarrjen.
4. Sa me shpejt , qe te jete e mundur duhet te drejtoheni tek mjeku oftalmolog.

 

 
          Copyright Fleteteverdha SH.P.K - NIPT K81823012V